Dag van de Voorschool | 26 september

Op dinsdag 26 september is het de Dag van de Voorschool. Op deze dag kunnen Haagse ouders/verzorgers van jonge kinderen een kijkje nemen bij voorscholen in de buurt. Er zijn rondleidingen en ouders kunnen hun kind direct inschrijven. De voorschool, het woord zegt het al, bereidt kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud voor op de basisschool.

Gratis naar de voorschool

Vanaf 2024 is de voorschool gratis in Den Haag voor kinderen met een verwijzing van het CJG (Centrum Jeugd & Gezin). Ze krijgen hier extra aandacht om de Nederlandse taal goed te leren en om samen te spelen. Kinderen mogen 16 uur per week komen. Den Haag is de eerste grote gemeente in Nederland die dit gratis aanbiedt.

Kom kijken!

Deze dag is speciaal voor Haagse ouders van jonge kinderen die meer willen leren over de voorschool. Je kan voorscholen bezoeken en zien hoe ze werken. Ook zijn er gratis rondleidingen en kan je je kind meteen inschrijven als je dat wil.

Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs: “Naar de basisschool gaan is voor veel kinderen een grote stap. Voor die kinderen is de voorschool een geweldige kans. Want hier worden ze voorbereid op de overgang naar de basisschool. De gemeente gunt ieder kind een goede start!”

Vragen over de voorschool

Een overzicht met alle voorscholen in Den Haag staat op de Locatiepagina. Voorscholen zijn te vinden bij verschillende organisaties, zoals peuteropvang, basisscholen en kinderdagopvang. Ouders met vragen over de voorschool kunnen bij een voorschool binnenlopen, of contact opnemen met het Centrum Jeugd & Gezin, telefoon 070-7528000.