Dag van de voorschool op 16 april

De voorschool is een plek in de wijk waar kinderen van 2,5 tot 4 jaar 16 uur per week (gratis) naartoe kunnen. Het is er gezellig en ze leren om samen te spelen. Er zijn pedagogisch medewerkers die de kinderen helpen bij bijvoorbeeld taal of nieuwe dingen leren. Zo heeft jouw kind plezier en leert het ook vaardigheden die belangrijk zijn als ze straks naar de basisschool gaan.

Goede start!

Naar de basisschool gaan is voor veel kinderen een grote stap. Voor die kinderen is de voorschool een geweldige kans! Want hier worden ze voorbereid op de overgang naar de basisschool. Ze leren Nederlandse woordjes, terwijl ze gezellig spelen met andere kinderen van dezelfde leeftijd. Zo hebben ze een betere start op de basisschool. Je vindt voorscholen bij de peuteropvang, basisscholen en kinderdagopvang. Kinderen met een indicatie van het CJG kunnen zelfs gratis gebruik maken van een voorschool.

Kom gratis kijken

Heb jij kleine kinderen en twijfel je of de voorschool iets is voor jouw peuter? Kom op 16 april gratis kijken bij een van de voorscholen bij jou in de buurt!

Op de downloadpagina vind je diverse downloads, zoals folders in 5 verschillende talen, kleurplaten en de promotiefilms.