Eerste peuterconsulenten in Den Haag van start gegaan

Vanaf vandaag gaan de eerste peuterconsulenten in Den Haag aan de slag en de wijken in. Zij gaan ouders met kleine kinderen stimuleren en helpen om hun kind naar de voorschool te brengen. Wethouder Hilbert Bredemeijer bezocht vanochtend voorschool de Wildebras in Moerwijk om het startschot te geven en de consulenten en pedagogisch medewerkers succes te wensen. Op dinsdag 26 september openen tijdens de Dag van de Voorschool bijna honderd Haagse voorscholen de deuren voor geïnteresseerde ouders.

Wethouder Hilbert Bredemeijder: “Kinderen mogen in Den Haag niet met een achterstand aan de basisschool beginnen. De voorschool is een geweldige kans voor kinderen om goed voorbereid de stap te maken naar de basisschool. Daarom ben ik ontzettend blij dat de peuterconsulenten ouders gaan ondersteunen om hun kinderen naar de voorschool te brengen. Door de wijken in te gaan en het gesprek met ouders op te zoeken, worden zij een vertrouwd gezicht voor bewoners. ”

Peuterconsulenten van start!

Deze maand beginnen zeven peuterconsulenten en zij zullen komende twee jaar in Den Haag Zuidwest en in Laak ouders voorlichten over het belang van de voorschool, adviseren over de verschillende locaties en als het nodig is helpen met de inschrijving. De peuterconsulenten gaan de wijken in en zullen aanwezig zijn in onder andere buurtcentra en Centrum Jeugd & Gezin-locaties (CJG). Alle kinderen in Den Haag, met een verwijzing van het CJG, kunnen vanaf 2024 gratis naar de voorschool toe.

Op voorscholen worden kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud voorbereid op de basisschool. Hierbij is extra aandacht voor de Nederlandse taal en de kinderen kunnen er met leeftijdgenootjes spelen. De Gemeente Den Haag nam eerder als eerste grote gemeente het voortouw door vanaf 2024 de voorschool gratis te maken voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben door bijvoorbeeld taalachterstand en voor kinderen in kwetsbare wijken.

Dag van de Voorschool

Dinsdag 26 september is de Dag van de Voorschool. Dan zijn er op bijna honderd voorscholen voorlichtingsdagen voor ouders die hun kind naar de voorschool willen brengen. Er zijn rondleidingen en ouders kunnen hun kind direct inschrijven. Ook de peuterconsulenten zijn aanwezig om ouders daarbij te helpen.